Lucassi
Hufvudstadsbladet 2024
"Serieformens många möjligheter utnyttjas till fullo. Allt från storleken på bildrutorna till balansen mellan konkreta och abstrakta motiv imponerar. "
Aftonbladet 2023
"Trots svärtan kan denna serieroman ändå läsas som en solidarisk skildring, en uppmaning till medmänsklighet."
Modern psykolog
"Karantändagboken är kort sagt ett fint tidsdokument."
Opulens 2021
"Som vanligt är hon på pricken i sina iakttagelser och igenkänningsfaktorn är så hög den kan bli."
Aftonbladet 2021
"Elin Lucassis tecknarstil är också omisskännligt personlig, när en mun öppnas mot intingheten vet man att det är hennes figur, att den med små medel kan fås att uttrycka stora känslor."
Mitti 2021
"Det var viktigt att inte bara ha mitt perspektiv utan att även dokumentera andra människor och andra platser. Pandemin har liksom ställt samhället med alla dess orättvisor i blixtbelysning och förstärkt de problem som fanns redan innan."
Arbetaren 2021
"Tröttheten i att vara nöjd med det lilla – att det inte var min arbetsplats som lade ned, min mormor som dog, min syster som gick in i väggen – irritationen och rädslan – som vi delat med en hel värld i depression. Ett år i parentes."
SVT 2021
"Karantändagboken skildrar det händelserika året 2020, omvärldens reaktioner och det lilla livet innanför hemmet väggar."
SVT kulturveckan - 2021
Göteborgsposten 2020
"Skarp, elak och frispråkig framstår Lucassi alltmer som Sveriges svar på den franska vuxensatirens mästarinna: Claire Bretecher."
ETC 2019
"De svartvita bilderna osar av ilska, ibland skräck och mot slutet i tankar kring försoning, självklander och ånger. Enda färgen som bryter av mot det svart-vita är små och få inslag av rött. Det är rött som står för vrede. Och rött som i blod."
Mitti 2019
"En feministisk vintersaga och en hämndnovell där historiens ilskna kvinnor går igen som våldsamma spöken på en kyrkogård i Sverige i dag”.
Västmanländskans bokblogg 2017
"Elin Lucassi får mig att småfnissiga och skratta flera gånger - och någon gång riktigt frusta till av skratt."
Corren 2017
"Elin Lucassi är en god satiriker. Hennes nya seriebok ”Synd” sätter: avund, vrede, vällust, lättja, frosseri, girighet och högmod i centrum för en humoristisk, personlig och barskt uppfodrande samtidsanalys."
Boktanken 2017
"Sätt i händerna på era pojkvänner, konservativa väninnor, nyblivna småbarnsföräldrar och tonårssöner! Feminism utan krusiduller."
Med näsan i en bok 2017
"Jag älskade den här boken och kommer att plocka fram den med jämna mellanrum och bläddra i den, "tvångslåna-ut" den till kompisar och (varför inte..?) använda den som diskussionsunderlag på arbetsplatsträffar."
Mitti 2017
"En både humoristisk och allvarlig genomgång av de sju dödssynderna och deras betydelse idag."
Och dagarna går 2017
"Välformulerade texter, utmanade teckningar och tankeväckande feministiska budskap som framförs med en härlig humor."
ETC 2017
"Som Rocky, fast tjej. Och morsa. Och utan utelivet. Något helt annat med andra ord."
Dagens media 2015
"Mitti gör helt tecknad etta."
Norran 2015
"Det är inte enbart underhållande, utan bitvis obehagligt – precis som det var avsett. "
Sigtuna Litteraturfestival 2015
"Genom att byta plats på folk och företeelser i sina bilder belyser hon de strukturer som omger och påverkar oss, överallt, hela tiden."
UNT 2015
"Elin Lucassis teckningar fungerar som en spegel av läsarnas egna fördomar."
Seriefrämjandet 2015
"Then there's the art, which is instantly recognisable, with the heavily caricatured characters, and style that has a fluidity and a personality to it that I really like."
Biblioteksbladet 2015
Situation Stockholm 2015
Femina 2015
Sveriges radio 2015